Cosulete din piept de pui cu garnitura de cartofi

de Merisor in Pui, 23 Oct 2012 | 5811 vizualizari

 

Am vrut initial sa fac rulada, dar bucatile din piept de pui fiind mici, le-am transformat in cosulete. Au fost mult mai atractive.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cosulete:
  • 1,300 kg piept de pui dezosat
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 1 capatana usturoi
  • 1 gogosar
  • marar
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • sare
  • ulei
  • Pentru garnitura:
  • 1,250 kg cartofi
  • apa
  • sare
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • sos de rosii
  • rozmarin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete din piept de pui cu garnitura de cartofi:

Am pregatit intai cosuletele din piept de pui. Am taiat carnea frumos astfel incat sa o pot aseza in formele de briose. Ceapa si usturoiul le-am tocat si le-am inabusit cu putin ulei si zeama de la ciuperci, apoi am adaugat ciupercile, am lasat putin pe foc si am adaugat carnea tocata asezonata cu condimente si sare. Am lasat pe foc pana s-a patruns carnea bine, apoi am adaugat mararul tocat. Formele de briose le-am uns cu putin ulei, apoi am asezat pieptul de pui si l-am umplut cu compozitia de carne tocata, iar deasupra am asezat felii de gogosar.Le-am pus intr-o tava pe care am dat-o la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Cartofii i-am curatat, i-am spalat si i-am pus la fiert in apa cu putina sare. I-am lasat cam 15 minute la foc mediu, doar pana s-au patruns putin.

Cand au fost gata cosuletele din piept de pui, le-am scos din formele de briose si le-am mutat intr-un vas de yena cu capac. Lichidul care a ramas in briose, l-am scurs intr-o tava in care am asezat cartofii asezonati cu sare si rozmarin. Ceapa am tocat-o julien, usturoiul l-am tocat si le-am inabusit putin cu ulei si apa, apoi am pus sos de rosii, am amestecat putin pe foc si am pus acest sos peste cartofi. Am introdus tava la cuptor pentru 20 de minute.  Am servit acesti cartofi cu cosuletele din piept de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete din piept de pui cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut Cipriot